View RSS Feed

Excalibur

Va place ce a iesit? Reabilitati-va. Mai sinteti in stare? de Ioan Rosca

Rate this Entry
Domnilor intelectuali care aţi tolerat sau chiar propovăduit "tranziţia de catifea", coabitarea cu securicomuniştii rămaşi la putere, "reforma paşnică" prin care nomenclatura s-a īmproprietărit, formele fără fond care acoperă murdăria generală, pseudo-democraţia şi pseudo-justiţia, alegerea perpetuă a "răului mai mic", "consensul social" convenabil paraziţilor, "compromisul constructiv" care compromite conştiinţele, evitarea "violenţei" (luptei bărbăteşti pentru eliberarea ţării), prelungirea indecentă a "rezistenţei prin cultură", respingerea epurării instituţiilor- ca pe o "vīnătoare de vrăjitoare", apolitismul steril şi civismul găunos, egoismul elitist şi monopolizarea scenei mediatice, comutarea aservirii ţării dinspre est spre vest, trecerea de la comunism totalitar la imperialism ucigaş, īnlocuirea intimidării şi represiunii cu domesticirea şi manipularea, amplificarea "īnvăţămīntului politic" prin media aservită, marginalizarea contestatarilor care au cerut schimbare radicală …. vă place ce a ieşit?


Priviţi cum se zbuciumă romānii ca nişte şoareci prinşi īntr-o capcană, cum nu găsesc nici o ieşire pentru a-şi apara demnitatea, bunăstarea sau sănatatea, a-şi īnobila condiţia- emancipīndu-se civic, pentru a se elibera din plasa făcăturilor, a da jos năpīrca care a uzurpat instituţiile şi le suge viaţa din vine, a-şi scoate ţara din condiţia nemeritată de colonie, a denunţa toată clasa politică - responsabilă de dezastru, a reanima adevărul şi dreptatea, a se scutura de impostori-căpuşe, a se putea īntoarce acasă. Uitaţi-vă apoi īn oglindă, ca să vedeţi una dintre cauzele majore ale tragediei. Cu cīt dispreţuiţi mai mult această populaţie- victimă, pentru decăderea care a atins-o, cu atīt să vă simţiţi mai vinovaţi. Ce-aţi făcut din Piaţa Universităţii, din Alianţa Civica, din CDR, din PNT, din PNL? Aţi ajuns să īndemnaţi electoratul să-l susţină pe Iliescu- ca să nu iasă Vadim , pe Băsescu- să nu iasă Năstase, pe Ponta să nu iasa Băsescu etc. De mai mult, nu aţi fost īn stare.

Vă scriu ca să vă stric automulţumirea īn care vă complaceţi ipocrit. Să vă stea īn gīt giubuşlucurile culturale cu care vă umflaţi reciproc respectul pe piaţa autoproclamatelor "elite". Bursuliţele, postuleţurile şi fondişoarele cu care vi s-a cumpărat cuminţirea. Editurile şi redacţiile pe care le-aţi acaparat meschin. Cărţuliile īn care aţi "demascat" post-factum fenomene patologice pe care doar v-aţi făcut că le combateţi. Articolele pentru care aţi primit pomană. Somnul din "universităţi" şi doctoratele mănoase īn "crimele comunismului". Vilişoarele cumpărate pe nimic alături de "ciocoii" pe care īi serviţi chiar şi cīnd īi criticaţi fără dinţi, lătraţi fără muşcătură. Copilaşii pe care vi i-aţi ajutat să se "realizeze" pe aiurea, īn timp ce acasă totul putrezeşte. Discuţiile de salon īn care vă etalaţi fără riscuri vederile īnaintate şi criticaţi doct ce spun banaliştii la televizor. Pozele smerite cu care acoperiţi laşitatea.

Ipocriţilor!

Vă văitaţi de generalizarea josniciei, de decăderea populară, de absenţa alternativei? Dar aţi fost voi capabili, aceşti 22 de ani devastatori, să oferiţi oamenilor simpli măcar un program coerent de revoluţie politică, să lansaţi un partid sau o mişcare autentică de eliberare? Sau aţi compromis fiecare şansă, fiecare īncercare, pīnă s-a instalat neīncrederea şi lehamitea generalizată?

Ia daţi-mi peste nas, arătīndu-vă calităţile īndelung ascunse, sprijinind curentul revoltei, formulīnd un postament conceptual pentru mişcarea de contestare a pegrei politice, de răsturnare a sistemului ticăloşit.

Reabilitaţi-vă. Mai sīnteţi īn stare?


Ioan Roşca 6 iulie 2012

Aştept opinii despre cele 22 de explicaţii (sau altele, neglijate de mine) , īn spaţiul AER:
http://www.facebook.com/groups/367470513272109/

Explicatie: Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic) Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Submit "Va place ce a iesit? Reabilitati-va. Mai sinteti in stare? de Ioan Rosca" to Digg Submit "Va place ce a iesit? Reabilitati-va. Mai sinteti in stare? de Ioan Rosca" to del.icio.us Submit "Va place ce a iesit? Reabilitati-va. Mai sinteti in stare? de Ioan Rosca" to StumbleUpon Submit "Va place ce a iesit? Reabilitati-va. Mai sinteti in stare? de Ioan Rosca" to Google

Comments