View RSS Feed

Excalibur

Ar trebui sa poarte un nume-de Ioan Rosca

Rate this Entry
In loc ca protestatarii anti-sistem să scoată dintre ei suţinătorii diverselor ramuri ale mafiei care-şi disputa puterea, īncīt mitingurile lor să devină coerent contestatare… se īntīmplă pe dos. Sint ţistuiţi şi intimidaţi, de către agenţii trimişi īn stradă si chibiţii manipulaţi, tocmai adevăraţii revoltaţi, cei care susţin sloganuri ca PDL+USL=FSN=Mizerie. E ca in 1990, "oamenii de bine", īncepīnd cu provocatorii şi sfīrşind cu telecetăţenii teleghidaţi prin media, īncearcă să stingă revolta īn faşă, cu apeluri pentru Băsescu, Năstase, Ungureanu sau Ponta (care ne amintesc de cele vechi, pentru Iliescu şi Roman- tătucii din spatele lor). Dacă nu vor reuşi, vor trece la bīte… Are cine să coacă neomineriade, pentru ca parveniţii să-şi păstreze prada şi să scape de pedepsa pentru distrugerea Romāniei, pe care deocamdată o īmpiedică rotativa fesenistă şi justiţia complice.

Neputinţa adepţilor revoluţiei politice durează din 1990. Printre factorii care o determină este şi absenţa unui nume-steag pentru mişcarea de contestaţie a īntregului sistem, care să permită coagularea unui curent de revoltă justiţiară.

Apărătorii cancerului socio-politic se definesc şi regrupează ca "uselişti" sau "pedelişti", sau ca "antibăsişti" şi "antipontişti". Sau īşi pun etichete pseudo-contestatare, ca "PPDD" şi "Noua republică". Sau ocupă poziţii din falsificatoarea axă dreapta-stīnga. Dar cei care vor cu adevărat eliberarea statului romān de pegra internă īmpletită cu aservirea externă, deparazitarea instituţiilor uzurpate , judecarea justiţiei complice, recuperarea a ce se mai poate din ce s-a jefuit īn tranziţie- rămīn veşnic fără nume, ceea ce īi īmpiedică să se recunoască şi coalizeze.

Nu e o īntīmplare. Intelectualii au fost cumpăraţi să nu reuşească definirea unei mişcări de revoltă socială, ci să emane făcături civice care nu pot da foc conştiinţelor. Politicienii au fost folosiţi īntru neapariţia unui partid care să transforme nemulţumirea īn adevărat program alternativ. Televiziunile au vegheat minut cu minut ca să nu scpae pe ecran vreo scīnteie periculoasă, să se adīncească īn minţi lanţurile. Iar publicului īi este smulsă din mīnă şi arma sloganurilor supărătoare. Se face totul ca să nu se ridice īn arena confruntărilor un mesaj capabil de a trezi victimele la rezistenţă.

Nu voi face propuneri pentru numele- far. Nu am ambiţii de botezător. Am incercat cu "AER"- care nu a avut succes şi pot imagina multe altele. Vreau doar să atrag atenţia celor care nu pun de un partid, nici de o mişcare solid structurată, pentru că speră o revoluţie emergentă- că nu se poate amplifica un curent popular fără un nume catalizator. Cum să se recunoască īntre ei cei care doresc curăţirea radicală, recuperarea ţării din ghearele paraziţilor, democraţie reală, conştiinţe emancipate? Ca să nu mai fie veşnic marginalizaţi ca "alţi demonstranţi", īmpiedicaţi să agrege īn cascadă, cei ce combat farsa politică au nevoie de o siglă, de un identificator eficace. Mişcarea ce nu are nume- nu există.

Ioan Roşca, 6 iulie 2012
***

[…] In 1996 s-a evitat schimbarea reală prin farsa CDR. In 2000 s-a folosit diversiunea Vadim. In 2004 s-a folosit capcana Băsescu. Se pare că nici īn 2012, deşi exasperarea este acută, deşi toata lumea vrea altceva, deşi jaful, distrugerea şi aservirea sīnt percepute de toţi, romānii nu vor scapa… Vor alege noul "rău mai mic" , sau vor cade īn plasa unor farse sinistre, ca PP-Diaconescu.

Am lansat acest spaţiu facebook acum o lună, pentru a aborda o īntrebare majoră: de ce nu se ridică o alternativă politică anti-sistem, care să formuleze o platformă coerentă de schimbare netă, răspunzīnd cu oferta mult aşteptată, cererii care pīlpīe (pina se va stinge) prin conştiinţele revoltate?

Nu se pot depăşi blocajele şi diversiunile la care recurge puterea securisto-fesenistă, īmpărţită īn ramuri care simulează confruntarea?

Nu se mai poate provoca populaţia la īnţelepciune, luciditate, cinste, demnitate, curaj, vrednicie, implicare?

Nu se pot depăşi orgoliile, obtuzităţile, veleităţile, complicităţile şi şireteniile liderilor mărunţi ai micilor formaţiuni, care se fac că pun la cale partide, mişcări şi curente?

Timpul trece şi nu se văd elemente care să contrazică răspunsul negativ la īntrebarea mea. Iar nu se poate? Incă nu e momentul? Nu va fi să fie, nici de data asta? Rămīne din nou pe data viitoare?

Unii, observīnd degradarea cumplită a jocului "politic" romānesc, speră utopic că el va fi īnsănătoşit dinafară. Alţii, aflīnd că şi pe afară "democraţia" a degenerat īntr-o farsă urītă, visează o schimbare profundă a structurilor politice, economice, sociale- care să reaşeze totul, pe alte temelii. Dar exaltaţii nu observă că, dacă printr-o minune, s-ar produce răsturnarea, "poporul" care ar năvăli spre putere, nu ar şti ce si cum să facă, dacă ar vrea să clădească o lume mai bună (ceea ce īn general nu e cazul, mulţi perdanţi nemultumiţi fiind plămădiţi cam la fel cu ciştigătorii răsturanţi).

Induioşătoare dar nocivă este orbirea celor care īndeamnă la răscoală, fără nici o idee despre cum se poate deparazita şi reabilita statul. Degeaba le atragi atenţia contestatarilor debusolaţi că la război se pleacă īnarmat şi organizat. Ei nu īnţeleg că nu te poţi aştepta la nimic bun de la "revoluţii", īntr-o ţară īn care nimeni nu formulează un program de eliberare şi reconstrucţie şi protestatarii "nu fac politică".

Pentru a nu se trezi din reverii, microbiştii marelui meci… care nu mai vine, nu-şi pun două īntrebări: Daca nu sprijină nici o formaţiune credibilă cu platformă politică fastă, cum vor proceda pentru a răsturna de la putere caracatiţa canceroasă, īntinsă peste tot, susţinută de complicităţi populare, īngraşată din pradă, controlīnd media, īnhăitată cu răpitorii externi?

Şi dacă, printr-o miraculoasă mobilizare, duşmanul e totuşi īnvins, ce vor face eliberatorii, a doua zi după ce īndepărteaza uzurpatorii de la putere, īncīt să nu se reia ciclul folosirii omului rămas jos de către omul ajuns sus?

Ştiu că aceste īntrebări pot irita pe cei care se hrănesc cu speranţe confuze. Dar fără un răspuns serios la ele, revoltatul se īnvīrte īn cerc, se toceşte, sau se aruncă in gol.

Ioan Roşca
http://www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2012-7


Explicatie:
Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic) Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Submit "Ar trebui sa poarte un nume-de Ioan Rosca" to Digg Submit "Ar trebui sa poarte un nume-de Ioan Rosca" to del.icio.us Submit "Ar trebui sa poarte un nume-de Ioan Rosca" to StumbleUpon Submit "Ar trebui sa poarte un nume-de Ioan Rosca" to Google

Comments