View RSS Feed

Atikamekw

Cazul Nastase sau reeducarea prin Tranzitie-de Ioan Rosca

Rate this Entry
Ca şi recentele alegeri locale, turnesolul cazului Năstase scoate in evidenţă degradarea socială şi intelectuală, reeducarea realizată īn Tranziţia Criminală, printr-un proces īndelungat de compromitere īn lanţ, de tip "Piteşti".

Marii moştenitori ai securicomuniştilor au orchestrat distrugerea economiei, aservirea colonială a ţării şi evoluţia patologică a societăţii, ca să evite pedeapsa şi să-şi poată īmpărţi prada. Victimele lor intoxicate sīnt pseudo-cetăţenii pe care au īncercat sau vor īncerca aiuriţii să īi provoace la reformă sau revoluţie. Ar fi fost bine dacă realizam, după 1990, că puţinii romāni īnsetaţi de emanciparea condiţiei umane au de īnfruntat- şi nu de convins- o majoritate complice. Cei care "s-au descurcat" şi īn aceşti 22 de ani (aşa cum au făcut-o şi īnainte) au recurs, de voie de nevoie, la mijloace necinstite, estompīndu-şi eventualele aspiraţii morale (bine, adevăr, dreptate, cinste, merit, curaj, demnitate etc.)- inadecvate supravieţuirii īntr-un muşuroi de furtişaguri şi īnşelătorii. S-au integrat īntr-un sistem social secătuit de scrupule, īn care animalica luptă pentru interesele individuale se combină patologic cu īncadrarea īn uriaşa structură mafiotă rămasă la putere. In spatele inflaţiei de vorbe goale se află conştiinţe plămădite de vīnătoarea chilipirurilor: de la hoţul de lemne (teren, fier vechi, utilaje, recolte, prundiş, etc) pīnă la parazitul din administraţie (justiţie, educaţie, cercetare, etc.)- acoperit cu diplome bidon, bazate pe plagiat (Ponta fiind doar un caz, din milionul de "experţi" produşi īn mocirlă).

Credeţi că această masă demoralizată, imoralizată si amoralizantă mai poate simţi o revoltă curată īn faţa făcăturilor uzurpatorilor, care au alienat-o sau domesticit-o? Priviţi atunci reacţia publicului in faţa cazului Năstase, atitudinea aparent paradoxală a majorităţii īn faţa accidentului prin care unul dintre marii responsabili pentru genocidul postdecembrist a fost- un pic- condamnat. Ar fi trebuit ca victimele, văzīnd că se creează un precedent pentru pedepsirea vinovaţilor de distrugerea ţării, să se bucure, să se trezească la viaţă, să ceară pătimaş continuarea procesului purificator, deschiderea largă a uşii- descuiate după 22 de ani. Poate că unii s-au bucurat (din pură răutate) de imaginatele suferinţe ale lui Năstase, dar această satisfacţie nu are legătură cu sentinţa morală, pe care un om (de)căzut nu o mai poate pronunţa. Ba chiar, micul hoţ bine adpatat se poate simţi ameninţat de vestea īntemniţării unuia mai mare: cine ştie unde ar ajunge un val de justiţiarism, dacă ar cuprinde Romānia… De aceea el va fi precaut, evitīnd poziţiile publice tranşante, arătīndu-se tolerant, īmpăciuitor, concesiv, uman, inţelegator făţă de "suferinţele" unui detronat. Sau va tace, cufundat īn pasivitatea generală.

Inţelegīnd şi exploatīnd aceste trăiri (pentru că ei le-au cultivat), experţii īn ingineria mini-conştiinţelor, regizează spectacole de genul celui legat de "tentativa de sinucidere" a condamnatului Năstase. Cohorta banaliştilor din media işi joacă penibil rolul de călauze ale unor minţi programate continuu pentru manipulare. Spectacolul din ultimele zile este şocant, pentru cine nu a īnţeles condiţionarea opiniei publice. Se fac eforturi preventive greţoase, pentru ca populaţia să nu prindă gust pentru "razbunare", pentru reglarea de conturi, pentru pedepsirea celor care au distrus viaţa supuşilor īmpinşi la īnhăitare şi consimţămīnt. Există totuşi- se pare- un risc de inflamare, ca īn decembrie 1989 sau mai 1990, cīnd trăirea colectivă a fost controlată si deturnată cu succes. Dacă pică - cine ştie din ce necesităţi sau neatenţii- un cap (ca al lui Ceauşescu) trebuie evitată extinderea furiei către părtaşii celui sacrificat, care işi continuă profitabilele fărădelegi.

Mai bine dirijezi iar atenţia către diversiunea răsuflată a confruntării dintre aripile FSN (USL si PDL). Prin şarje la adresa altui vinovat de acelaşi calibru (Traian Băsescu) se urmăreşte īnceţoşarea unui adevar periculos: pentru mai puţin decīt ce au făcut aceşti indivizi, s-a aplicat la noi pedepsa cu moartea. Sinuciderea lui Năstase, īn loc să justifice deculpabilizarea lui (şi implicit a benzii genocidare) putea fi considerată de victimele sale ca un act de auto-pedepsire, pentru tot ce a făcut. Asta, dacă ar fi fost altceva decīt o farsă, folosită pentru distragerea atenţiei, evitarea pedepsei, şi propagandă pentru nepedepsirea marilor vinovaţi.

Ca să nu se stīrnească setea de dreptate, tunurile televiziunilor au fost puse să īmproaşte prostimea cu tema disperării marelui nedreptăţit. O batjocură pe care nu prea mai are cine şi cui să o reclame. Ca şi cum s-ar descoperi azi că Justiţia postdecembristă e arbitrară şi nu s-ar şti că tocmai Năstase este un artizan cheie al criminalizării ei, după 1990: īncepīnd de la rolul discret dar eficace de jurist procomunist (poziţie din care, conducea, īncă īn decembrie 1989, o īntrunire de relansare a partidelor) pīnă la acţiunile si inacţiunile ca prim ministru protector al "sistemului ticăloşit", īmbăgăţit sfidător din activităţi anti-statale. Nici că se putea o farsă mai nocivă decīt victimizarea unuia dintre marii reponsabili pentru continuarea folosirii legislaţiei şi justiţiei īntru distrugerea societăţii.

Solidaritate cu Adrian Năstase? Dar cine s-a solidarizat cu victimele comunismului, batjocorite 22 de ani de justiţia complice postcomunistă, infestată de oamenii securităţii? Cine a fost lingă Gavril Vatamaniuc, Vasile Paraschiv, Octavian Rădulescu sau Gh. Jijie, cīnd au fost hăituiţi, torturaţi şi īnchişi, sau măcar atunci cīnd au cerut dreptate postdecembristă- fără nici un efect (vezi studiul de la : http://www.ioanrosca.com/eseuri/just..._justitiei.htm ). Nu e nimeni nici azi lingă Ioniţoiu, Bugan, Iuga sau Rovenţu, cīnd cer satisfacţie pentru viaţa distrusă de amicii domnului Năstase- numai pentru că au luptat pentru libertatea altora. In schimb, turma e şcolită să compătimescă intens cu cei care ne-au distrus viaţa. Să salute ca pe dovezi de democraţie facilităţile şi despăgubirile acordate Nastaşilor, clemenţa infinită faţă de Ilieşti si Romani. Răspunsul va depinde de continuare.

Dacă romānii nu ar fi degradaţi masiv, astfel de manevre nu ar reuşi.
Dar nu mai are cine trece Prutul.


Ioan Roşca, 22 iunie 2011

http://www.piatauniversitatii.com/ne...orial-1-2012-6

Ioan Rosca/…/Ca de obicei, discuţiile referitoare la cazul Năstase sīnt deturnate spre derizoriu. Banaliştii trudesc ca să nu izbucnească tema periculoasă pentru stăpīnii lor: cīnd va veni momentul ca politicienii să răspundă pentru distrugerile īn masă , comise pentru īmbogăţirea unei clici? In loc să reclame īntemniţarea celorlalţi uzurpatori ai puterii (din banda lui Băsescu, Iliescu sau Roman) ei cer eliberarea singurului condamnat. In loc să afirme dreptul cetăţenilor victimă de a-şi pedepsi căpuşele, ne deturnează lătrīnd despre războiul concurenţial dintre aripile FSN-ului. In loc să ceară aplicarea prezumţiei de vinovăţie pentru resposabilii acţiunilor politice distructive sau infracţionale, mercenarii "civici" se arată revoltaţi că nişte judecători l-au condamnat pe Năstase, pentru o infracţiune comisă īn interesul lui, de partidul condus de el. Şi ce dacă aducea o mie de uselişti ca să declare că el nu a ştiut pe ce bani se fac afişele lui electorale? Ei nu puteau şti sigur că nu a ştiut, dar noi putem prezuma că da, şi chiar trebuie să o facem, dacă vrem ca politicienii să nu mai facă ce vor, fără riscuri.


In loc să se bucure de precedent, inţelegind ca Romānia intră īn comă īn lipsa purificării justiţiare, propagandiştii "dreptului european" -adoptat fără discernămīnt, pretind ca marii vinovaţi pentru crime publice să nu poată fi pedepsiţi daca nu se dovedeşte că au dat ordine explicite de exterminare sau jaf. Ca şi cum nu s-ar găsi la tot pasul slugi care să execute discret orice porcărie cerută fără urme de Cei de Sus, acoperindu-le deciziile criminale, īn schimbul privilegiilor. Adoptind viziunea propovăduită de cohorta şacalilor mediatici, nu vom putea pedepsi pe nici unul dintre cei care ne-au decimat prin interemediari. Cine va putea dovedi că Iliescu a cerut ca un anume om să fie bătut sau ucis, sau că Roman a cerut explicit ca o anume intreprindere să fie distrusa sau devalizată, sau că urmaşii lor- de tip Năstase sau Băsescu- au cerut ca un anumit romān sa crape fără venituri sau fără asistenţă medicala?


Trucul aservirii şi exploatării moderne , comise prin statul uzurpat, īn complicitate cu marile corporaţii- este interfaţa impenetrabilă spre public. Vizibile sint doar efectele, legătura cu cauza fiind obturată, īncīt să nu mai avem vinovaţi principali, ci numai victime şi acari Păun. Papionarii noştri vīnduţi ne vor băga pe gīt o justiţie convenabilă profitorilor, total inadecvată nevoilor noastre de deparazitare a societăţii. Ne vor infesta cu eseuri docte despre statul de drept, cu care nu ne vom putea nici măcar şterge undeva. Caci de-abia asta va fi delicit dovedibil şi ne va duce , tot pe noi, la puşcărie.


Ioan Rosca (Facebook)

Explicatie:
Lucrarile constituie o analiza unica a complexitatii mecanismelor de falsificare a adevarului, manipulare, diversiune si uzurpare a statului de drept, de catre grupuri de interese ascunse sub diverse forme cameleonice : ''partide'', ''Justitie'', ''Institutii '' ''O.N.G-uri'', etc. Documentele au fost preluate de pe:Harta unei perplexitati, Piata Universitatii si Procesul Comunismului, cu acordul autorului, d-l Ioan Rosca, cercetator interdisciplinar(contact AICI). Ioan Rosca (Analiza spectrului socio-politic) Dezbatere: Video-1, Video-2, Video-3, Video-4

Submit "Cazul Nastase sau reeducarea prin Tranzitie-de Ioan Rosca" to Digg Submit "Cazul Nastase sau reeducarea prin Tranzitie-de Ioan Rosca" to del.icio.us Submit "Cazul Nastase sau reeducarea prin Tranzitie-de Ioan Rosca" to StumbleUpon Submit "Cazul Nastase sau reeducarea prin Tranzitie-de Ioan Rosca" to Google

Comments