• Reīntregirea Patriei constituie un obiectiv fundamental al Partidului Poporului PP-LC

  Comunicat… Am primit, astăzi, de la domnul Ilie Bratu, articolul de mai jos. Nu l-am īntālnit, īncă pe domnul Ilie Bratu, dar corespondez cu dumnealui de mai multă vreme. Sper să ne vedem cāt mai curānd. Este un inimos luptător pentru Reīntregirea Patriei noastre, Romānia, cu teritoriile jefuite prin pactul Molotov-Ribbentrop.

  Reīntregirea Patriei constituie un obiectiv fundamental al Partidului Poporului. Am convingerea, fermă, că este destinul nostru, al Partidului Poporului, să īnfăptuim Reīntregirea Patriei, să aducem acasă Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. O vom face īn mod paşnic, cu respectarea istoriei şi a acordurilor internaţionale. O vom face prin forţa exemplului, prin construcţia īn teritoriile actuale ale ţării a unei economii puternice, care să convingă şi să atragă spre casă pe fraţii noştri vremelnic despărţiţi de noi. Invit pe toţi membri şi simpatizanţii Partidului Poporului să citească scrisoarea domnului Ilie Bratu, să organizeze īntālniri īn care să ne reamintim de raptul săvārşit de Stalin şi Hitler şi să pregătim manifestaţii īn toată ţara, pe data de 28 iunie a.c., īn care să manifestăm pentru Reīntregirea Patriei.

  *******

  Ilie Bratu: “28 iunie-cea mai neagră zi din istoria Neamului Romānesc!


  Este imperios necesar ca Parlamentul Romāniei să declare data de 28 iunie – zi de doliu naţional şi s-o marcăm īn fiecare an, pīnă la revenirea teritoriilor furate de la est de Prut acasă, la sīnul Patriei-mamă Romānia! Īntr-un articol de-al meu (
  AICI ) mă īntrebam: De ce Mişcarea Civică ,,Anul 1812” şi nu ,,…1940″?

  Īntrebarea rămīne foarte actuală, īntrucīt consecinţele anului 1812 au fost lichidate īncă īn 1918, pe cīnd cele ale lui 28 iunie 1940/24 august 1944 le resimţim şi azi… E tocmai momentul ca istoricii, atīt de o parte, cīt şi de cealaltă a Prutului, să vină cu o serie de articole, să participe la diferite emisiuni la posturile de televiziune şi radio, īn care să elucideze crimele săvīrşite de ocupanţii ruşi după a 2-a şi a 3-a ocupaţie a teritoriilor romāneşti din stīnga Prutului.

  Ucraina a avut cel mai mult de beneficiat de pe urma ocupaţiilor ruseşti: sudul şi nordul Basarabiei, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa sunt teritorii naţionalle Romāneşti, trecute īn mod criminal şi fără nici un temei la Ucraina. Un amic de-al meu mă īntreba mai dăunăzi: de ce nu indrazneşte R. Moldova sa-şi ceară īnapoi teritoriile care au fost rupte din Basarabia in momentul īnfiintării RSSM? Īi răspund amicului meu şi celorlalţi care gīndesc la fel: acest stat artificial (RM) niciodată n-a avut īn componenţa sa sudul Basarabiei sau nordul Bucovinei… După ce ruşii au rupt o halcă bună din teritoriul Romāniei, pe o parte din aceste teritorii furate a fost creată aşa numita RSSM, iar sudul Basarabiei, districtul Hotin, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa au fost trecute la Ucraina! Nici ,,Basarabia” n-a existat vreodată ca stat… Şi, repet: consecinţele anului 1812 au fost lichidate īncă īn 1918…

  Deci, din punct de vedere istoric şi al Dreptului Internaţional, şi ţinīnd cont de faptul că Pactul Molotov-Ribbentrop a fost condamnat şi declarat nul ab initio de īntreaga comunitate internaţională, inclusiv de URSS (Rusia) şi Germania, iar īn Actul Final de la Helsinki din 1975, Harta de la Paris pentru o Nouă Europă din 1990 şi alte Acte Internaţionale este stipulat clar că frontierele dintre state pot fi modificate pe cale paşnică cu acordul părţilor, doar Romānia, Ţara de la care au fost furate aceste teritorii, are dreptul şi obligaţia să le revendice!

  Apropo, tratatul dintre Romānia şi Ucraina, semnat de dl Constantinescu şi prelungit īncă pe 5 ani, expiră īn 2016, dacă nu greşesc… Ucraina, dacă vrea linişte şi pace īn această zonă a Europei, şi dacă doreşte cu adevărat să adere la UE, ar trebui să purceadă neīntīrziat la lichidarea consecinţelor Pactului Stalin-Hitler. Īn cazul Romāniei – frontiera trebuie restabilită pe Nistru, de la Munte pīnă la Mare, iar ,,Transnistria” să-i revină Ucrainei (nu Rusiei), aşa cum a fost pīnă la 28 iunie 1940!

  … Īn cazul refuzului Ucrainei de a se aşeza la masa de negocieri cu Romānia īn problema unui schimb de teritorii, problema ar putea fi soluţionată la Tribunalul Internaţional de la Haga, aşa cum a fost soluţionată (parţial) şi problema platoului continental al Mării Negre…

  Actualmente, din R.Moldova pleacă annual circa 22 mii de copii īn străinătate pentru a se stabili cu traiul alături de părinţii lor. Deja īn 30-40 % din satele R.Moldova nu mai sunt copii de clasa I, se comasează şcolile, semn evident că ni se stinge Neamul! Iar urmaşii lui Stalin şi Hitler de pe malul Bīcului se bucură că au ,,ţar㔅 Eu am aşteptat, atīt de la dl Filat, cīt şi de la īntreaga AIE, un singur lucru: să recunoască, īn sfīrşit, că unica soluţie de a ne integra īn UE este calea germană, īn cazul nostru-prin (Re)Unirea cu Patria-mamă Romānia, şi să acţioneze īn consecinţă! Din păcate, īnsă, şi ăstora, ca şi comuniştilor, le convine să emigreze toţi tinerii de aici… Ăştia vor cu tot dinadinsul să transforme aceste teritorii romāneşti, rupte īn mod criminal din trupul Ţării, īn gubernie rusească… Asta-i faţa adevărată a ,,marilor democraţi şi proeuropeni” Filat, Lupu, Ghimpu ş.a.m.d.
  ( AICI ). Situaţia romānilor din sudul şi nordul Basarabiei şi nordul Bucovinei e şi mai dramatică…

  Mai multă lume īşi dă cu părerea că ar trebui să renunţăm la Transnistria şi să ne Unim cu Romānia (fără Transnistria), neobţinīnd nici măcar sudul Basarabiei īn schimb… Mare neghiobie! Există o altă soluţie, de fapt, o singură soluţie: Unirea de jure a RM (cu Transnistrie cu tot), cu Romānia! Devenind parte integrantă a Statului Romān, problema Transnistriei se va transfera pe agenda de preocupări a UE şi NATO cu SUA īn frunte, acestea sunt unicele forţe de pe Glob, capabile să-i forţeze pe ruşi să-şi retragă trupele de ocupaţie şi armamentul din această zonă a Europei. După asta ar putea avea loc un schimb de teritorii īntre Romānia Reīntregită şi Ucraina astfel, ca să se revină la frontierele Romāniei de pīnă la ocupaţia rusească din 1940, cu frontiera pe Nistru de la Munte pīna la Mare, cu platoul continental şi, implicit, zăcămintele naturale adiacente!

  Statul Romān nu are nici o scuză să privească impasibil cum dispare fiinţa naţională romānească īn teritoriile-i īnstrăinate de la est de Prut şi are obligaţia să adopte de urgenţă la cel mai īnalt nivel un Plan de Acţiuni īn vederea Reunificării Ţării īn contextul nulităţii Pactului Molotov-Ribbentrop şi a Acordului de Pace de la Paris din 1947 şi īn lumina Actului Final de la Helsinki din 1975, a Hartei de la Paris din 1990 şi a altor Acte Internaţionale.

  Dacă autorităţile Statului Romān şi-ar fi dorit Reīntregirea Ţării, noi demult eram uniţi… Poate după alegerile din toamnă, pe care sper din tot sufletul să le cīştige adevăraţii Patrioţi ai Neamului Romānesc, pentru care problema lichidării consecinţelor Pactului Stalin-Hitler să fie prioritatea Nr 1 pe agenda lor de preocupări! Odată cu īntroducerea votului uninominal romānii au şansa să-şi refacă Ţara!

  Atenţie, deci, la Alegerile Generale din toamnă! ”


  Ilie Bratu/
  03 iunie 2012/ re: 4 iunie 2012 la 13:40

  Ilie Bratu http://www.facebook.com/ilie.bratu / APEL către toate forţele patriotice din Romānia!
  Fraţilor! Este imperios necesar să acţionaţi fără īntīrziere īn vederea unificării tuturor forţelor de orientare naţional-patriotică şi creării unui singur Partid (Mişcări) pt Reīntregirea Ţării, al carui obiectiv principal să fie lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop!

  Noi, romānii din stīnga Prutului, de multă vreme suntem īn aştepta...rea unui semnal clar de demarare a procesului de Reunificare a Ţării! Actuala clasă politică de la Bucureşti, ca şi precedentele, din păcate, au alte preocupări...

  Romānia este Ţara din trupul căreia au fost rupte īn mod criminal nişte teritorii, ea are obligaţia să īntreprindă măsuri hotărīte pentru a-şi readuce teritoriile furate īnapoi! Īn caz contrar fiinţa naţională romānească din teritoriile romāneşti din stīnga Prutului se va stinge īn scurt timp şi Romānia niciodată nu-şi va mai putea recupera teritoriile furate! Strīngeţi-vă rīndurile, fraţilor, preluaţi puterea şi acţionaţi īn vederea Reīntregirii Ţării!

  SITE ILIE BRATU:
  http://www.proromania.net/
  Consiliul UNIRII-Ilie Bratu: Se apropie data de 28 iunie – cea mai neagră zi din istoria Neamului Romānesc!
  Lista aderentilor la Consiliul Unirii-si mesajele ce insotesc Adeziunile
  Partidul Poporului (PP-LC) Comunicat nr. 2 (Constantin Cojocaru)
  Partidul Poporului (PP-LC) Comunicat nr. 3 (Constantin Cojocaru)
  Dosarul „Partidul Poporului" – evenimente (Constantin Cojocaru)


  Constantin Cojocaru,

  Motto _ Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor ! TUDOR VLADIMIRESCU

  Arhiva de lucrari: Index de lucrari publicate( repertoriu ) Prezentare: C.V. Manifest : GATA PDF : Grafice de evaluare PDF : Tabele de comparatie Website_01: Varianta COJOCARU Website_02: Eurosansa Contact: via E-mail(aici)

  *******