• Dezvaluiri-Documente RSS Feed


  0. Mulţi romāni au fost făcuţi să creadă că distrugerea ţării īn Tranziţia Criminală a fost comisă de anti-comuniştii care au făcut revoluţie īn 1989. Alţii şi-au dat seama că victoria Contrarevoluţiei a permis nomenclaturii securicomuniste rămase la putere să pună mīna pe avuţia publică, acumulată de statul-lagăr din munca prizonierilor, distrugīnd economia īn procesul de acaparare; dar nu au īnţeles cum s-a produs fenomenul şi de aceea opun o slabă rezistenţă propagandei uzurpatorilor.

  Dar chiar şi cei care denunţă steril crimele comunismului continuat de fesenism, consideră că, din păcate, nu mai avem ce face, pentru că jaful s-ar fi făcut, īn general, fără īncălcarea legilor şi cu pierderi ireparabile. S-au lăsat hipnotizaţi de cīntarea banaliştilor, īnvinşi de retorica juriştilor īnregimentaţi, care ne amorţesc civismul perorīnd despre legalitate, non-retroactivitate, prescripţie, amnistie, nediscriminare, drepturile criminalilor, rătăcirea probelor, etc. Nu spun nimic īnsă despre "justiţia de tranziţie", nu atacă problema supra-juridică a pedepsirii celor care folosesc legea ca să lovească o naţiune victimă şi apoi să se protejeze de pedeapsă (sau răzbunare). Iar ideologii mercenari ironizează "teoriile complotului" (īncercări stīngace de a explica prăbuşirea cetăţilor), asigurīndu-ne că Romānia nu a căzut victimă unei operaţii premeditate de dominare/jefuire/distrugere, executate coerent de o reţea mafiotă sudată. Ca şi cum un atac colectiv īmpotriva unei comunităţi prinse īntr-un stat trebuie pregătit īn plenare secrete, care să coacă planuri explicite de jaf. Nu aşa e cucerit un organism de viruşi: "complotul" … e īn codul lor genetic, asaltul emerge, pe măsură ce noi paraziţi se aruncă pe prada tot mai slăbită, folosind ocazia, descurcīndu-se, īnhăintīndu-se. Cel mai mare răpitor al omului e gaşca.

  Analiza procesului de acaparare a pămīntului, din 1944 şi pīnă azi, revelează mecanismele uzupării, face lumină justiţiară. Acest studiu de caz ne arată cum lucrează "gheara invizibilă", cīnd statul capturat de paraziţi e folosit īmpotriva anticorpilor sociali, "partidul conducător" catalizează boala, guvernul īnlănţuieşte victimele, media intoxică minţile, legislaţia pregăteşte crima, iar justiţia īmpiedică evadarea. Pornind de la un banal proces de recuperare a pămīntului furat unui chiabur din familie, am alocat cīţiva ani cercetării, descoperind importanţa subiectului, dar şi a metodei de revelare a mecanismelor politice patologice.

  ...
   Number of Views: 885 

  Ceea ce mai rămăsese din Romānia īntregită, după ciopārtirea de Hitler şi Stalin, dacă nu ajunsese o republica sovietică, a fost transformata pānă īn 1964 īntr-o mare īnchisoare. Paralel cu "reeducarea" adică īngenuncherea deţinuţilor ce nu acceptaseră sistemul diabolic, īncă din 1960, adică odată cu deschiderea către lumea capitalistă, Romānia trecuse la īmpānzirea ţării cu informatori, īncepānd din casă, la serviciu şi peste tot pe unde oamenii erau nevoiţi să meargă să se aprovizioneze sau să-şi cāştige existenta lor şi a familiilor. Daca īn 1960 existau 29.515 agenţi, īn 1961 numărul lor a crescut la 56.556, iar īn 1963 s-a mărit la 78.124 de agenţi cu angajament şi īntālniri de 2 ori pe lună cu ofiţerii de securitate. Aşa că, la eliberare, erai predat īn supravegherea directa a securităţii care, prin agenţi, te supraveghea pas cu pas şi īn familie. In multe cazuri securitatea a constatat ca angajamentele luate īn īnchisoare nu mai erau respectate, trecāndu-se la şantajare sau compromitere. Membrii de partid şi ofiţerii armatei erau şi ei antrenaţi īn aceasta "munca" de supraveghere.

  Serviciul K

  Prin ordinul MAI nr. 87/23 Oct.1962 s-a instutuit serviciul ''K ", avānd ca şef pe col. Petruc Mihai care se ocupa de recrutarea agenţilor īn toate sectoarele vieţii şi cu precădere pe teritoriul unde se găseau penitenciare, unde se practica reeducarea, pentru transformarea deţinuţilor īn delatori. In acest păienjeniş, informatorii racolaţi puteau fi trimişi īn orice regiune unde aveau nevoie pentru depistarea foştilor "contra - revolutionari. ''


  "Painjenisul" era format la vārf cu neoameni de māna forte precum: Doicaru Nicolae ( dirija reg.Braşov; era n.1922 la Dalhăuti-Galaţi şi a fost unul din marii criminali); Negrea Vasile (ajuns subsecretar de Stat, călău renumit īn torturarea ţăranilor, īn care a tras cu tunuri. Se ocupa de reg. Bucureşti); Dinulescu Ştefan (se ocupa de reg.Argeş); Dănescu Alexandrul, ( col. n. 1927 din com. Hodoresa-Gorj, adjunct al Ministrului de interne, se ocupa de reg.Banat); Tanase Evghenie (se ocupa de reg.Bacău); Peteşan Ion (dirija reg.Cluj); Lintiu Ion (răspundea de Crişana); Enoiu Gheorghe (alt călău binecunoscut, dirija Dobrogea pānă īn 1968, cānd a īnceput decăderea); Stan Nicolae (răspundea de reg. Galaţi), Diaconescu Ovidiu (era delegat cu regiunea Hunedoara), Rusu Emanoil (se ocupa de reg. Iaşi); Vasilescu Traian (răspundea de reg. Mureş-Autonomă Maghiară); Ioana Constantin (avea Maramureşul), Dumitru Ion (răspundea de Oltenia), Cosma Neagu -de Ploieşti iar Dragoi Victor- de reg. Suceava.


  Scopul pervertirii conştiinţei deţinuţilor īnainte de eliberare, de care se face vinovată conducerea de partid comunistă reiese clar din Referatul (strict secret) prezentat de col. Petruc Mihai (şeful Serviciukui "K" pe ţară), din 8 Nov.1963:

  "...Datorita muncii de reeducare dusă cu deţinuţii contrarevoluţionari, s-a ajuns la situaţia cānd, cu ocazia ţinerii unor conferinţe sau alte activităţi, īn care sunt pe de o parte, arătate realizările regimului nostru, iar pe de alta parte se demasca activi*tatea trădătoare a fostelor partide şi grupări politice din trecut, unii deţinuţi contrarevoluţionari, "din proprie iniţiativă" - īn astfel de ocazii -, cer cuvāntul şi-si manifesta deschis admiraţia faţă de regimul nostru şi realizările sale, iau atitudine faţa de gruparea politică din care au făcut parte şi dezaproba acţiunile duşmănoase īntreprinse de ei. De ademenea datorită muncii indivi*duale, dusă cu unii deţinuţi contrarevoluţionari de la penitenciarele JILAVA şi BOTOŞANI, care au deţinut funcţii īn vechile partide "istorice", s-a reuşit ca unii dintre ei sa părăsească poziţiile reacţionare, să ia atitudine şi să demaşte propria activitate duşmănoasă, a lor şi a grupării politice din care au făcut parte, să se desolidarizeze de vechile concepţii, să recunoască trăinicia regimului democrat popular din ţara noastră şi să se īncadreze necondiţi*onat īn noua orānduire de stat. Unii dintre aceştia au fost recrutaţi ca agenţi, graţiaţi de restul pedepsei şi puşi īn libertate."

  Prin această reeducare, regimul comunist căuta să infil*treze Romānia, care devenise o īnchisoare mai mare, cu noi elemente recrutate prin şantaj şi minciuni. Şi nu numai atāt, sistemul informativ era perfecţionat şi extins peste hotare. Ministrul de interne (Alex. Dragici), prin referatul strict secret din 8 Ianuarie 1964, preciza:
  "...Romānii ajunşi īn străinătate să fie luaţi īn evidenţa oficiilor noastre diplomatice, pentru a se ţine o permanenta legătura cu ei...această legătura creează avantajul oficiilor noastre diplo*matice să organizeze pe aceşti cetăţeni īn colonii, pentru a-i pu*tea avea sub influenţa politica a statului nostru; prin diferite activităţi culturale, informarea acestora continuă despre realiză*rile din R.P.R., difuzarea de ziare, reviste, etc; oficiile noastre diplomatice, prin contactul pe care-l vor avea cu cetăţenii romāni din aceste colonii, vor putea cunoaşte mai bine situaţia politico-economica din ţările respective..." Deci adevărat şi curat spionaj, pe care romānii īl desfăşurau īn subordonare ruseasca.
  ...