View RSS Feed

Recent Blogs Posts

 1. Cine are ...

  Cine are carte, are parte

  ?!?

  Visul (mai mult sau mai puţin) ascuns al românului (mai mult sau mai puţin educat) de condiţie medie spre joasă, este să fie şef. Şi cu cât e mai sub medie şi spre joasă (condiţia) cu atât e mai intens (visul). Vorba-ceea:

  “Vrabia, mălai visează, şi calicul praznic!...

  În accepţiunea populară a termenului, şef înseamnă că atunci când "lucrezi" trebuie să ai sub coate un birou (în lipsa căruia, merge şi o masă, “da’ numa’ să fie închisă la culoare!“) şi sub fund un fotoliu (în lipsa căruia, merge şi un scaun, “da’ numa’să aibă şi spătar!”)... În respectivul vis - erotic prin intensitatea trăirii şi absurd prin şansele de a se adeveri – nu se face vorbire despre eventualele responsabilităţi şi competenţe, dar ... asta e! Că doar’ de aia se cheamă
  ...
  Categories
  Uncategorized
 2. Cu barca pe râul vieții

  Autor: Remus Constantin Raclău

  Se spune că între tineri şi bătrâni este în primul rând o diferenţă de mentalitate. De acord! Când vine vorba de a defini însă această diferenţă de mentalitate, de a-i da cât de cât o concreteţe, atât unii cât şi ceilalţi încep să se-ncurce în explicaţii care mai de care mai aiuritoare, mai încâlcite şi mai greu de susţinut cu argumente logice şi acceptabile de ambele părţi. Avem de a face cu un „muro contro muro” – (zid contra zid) vorba italianului – fiecare rămâne ferm pe poziţia sa, dură şi de neclintit.

  Stau şi mă-ntreb: de unde oare aceste poziţii dure şi intransigente la nişte oameni care de cele mai multe ori au toate motivele să-şi dorească binele unii altora, să se iubească şi să se respecte, ţinând cont de faptul că aceste ...
 3. De la sclav la om liber

  Pentru a ne elibera de sclavia în care trăim astăzi, fie ea modernă sau cu faţă umană, este nevoie să schimbăm actualul sistem economico-social. Sistemul actual este de tip sclavagist şi se bazează pe goana după profit şi exploatarea celor mulţi de către o elită minoritară. Schimbarea este totală şi presupune crearea unei Noi Lumi bazată pe spiritualism şi nu pe materialism ca cea din prezent.
  Trecerea la o Noua Lume este un proces amplu şi complex. Există trei măsuri economice care pot da semnalul schimbării şi pot crea condiţiile realizării ei. Prin aceste trei măsuri economice se descătuşează spiritualul din fiecare dintre noi, se eliberează de sclavie populaţia, se pun bazele unei societăţi echitabile, se crează şanse egale tuturor şi exemplele pot continua.

  Cele trei măsuri economice esenţiale schimbării sunt:
  1. Introducerea Alocării personale;
  2. Implementarea Zeciuelii şi a Plăţii pe futil;
  3.
  ...
  Categories
  Uncategorized
 4. Inaugurare hotel de 5 stele în România

  Într-un anonimat specific, a fost inaugurat de curând HOTELUL DE 5 STELE ”MIȘCAREA DACIA”.
  Cu o capacitate de peste 25 de milioane de locuri, noul hotel se află amplasat într-o zonă unică a lumii, spațiul carpato-danubiano-pontic. Toate camerele au vedere panoramică spre viitor. El se adresează tuturor rumânilor indiferent de strada pe care locuiesc acum.
  Hotelul se găsește la 10 secunde sau 2 clickuri distanță de orice doritor.
  Ca o noutate în materie, accesul în hotel este liber tuturor și cazarea se face gratuit. Menționăm că toate costurile de cazare au fost achitate anticipat de strămoși.
  Toate camerele sunt normale și identice. O deficiență a hotelului este că nu există business class sau apartamente prezidențiale/regale/imperiale.
  Utilitățile acestui hotel sunt asigurate ...

  Updated 12-07-14 at 09:39 PM by Bilis Ion Iustin

  Categories
  Actualitatea Românească
 5. Marian Rădulescu - Falsa independenţă energetică a României

  De curând, pe site-ul publicaţiei „În Linie Dreaptă”, ce se doreşte exponent al conservatorilor români, a apărut un interviu luat lui Tom Holst, manager al companiei Chevron:Interviu Tom Holst

  În binecunoscuta"limbă de lemn" a managementului de sorginte americană, Tom Holst caută să convingă pe români că perspectiva roz a independenţei energetice poate deveni realitate în viitorul apropiat,cu condiţia ca România să accepte exploatarea gazelor de şist. Fireşte, numai de către compania Chevron. Pentru că, în viziunea domniei-sale, numai aceasta poate să o facă,în baza experienţei acumulate în SUA,unde "această energie disponibilă în abundenţă ajută economia Statelor Unite şi duce la o renaştere a industriei de prelucrare din SUA."

  Domnul Holst continuă prezentarea"minunatelor perspective" pe care exploatarea gazelor
  ...
  Categories
  Uncategorized
 6. Bunăstarea comunităţii - contribuţii şi alocări

  Există în societatea umană idei, unele chiar de mii de ani, care propun disocierea muncii de bani. Astăzi, se poate vedea şi înţelege, chiar şi de către neiniţiaţi, că asocierea muncă-bani nu este oportună/fezabilă. Sunt mari disfuncţionalităţi în toate tipurile de societate cunoscute (sclavagistă, feudalistă, capitalistă şi comunistă, de fapt variații ale unui singur tip de societate, cea sclavagistă), şi acestea se repercutează negativ asupra celei mai mari părţi ale populaţiei.


  Am pornit la tratarea acestei teme de la experienţa mea personală acumulată în viaţa economică românească, cunoscând și recunoscând viziunea Mişcării Dacia asupra unei noi paradigme socio-economice şi studiind materialele: ”Venitul de Bază. Drept fundamental al omului” de Mihail Homerillum ( http://venitul-de-baza.blogspot.ro/ ), ”Venitul de Bază Necondiționat (I)” de Silviu Pricope (http://silviupricope.wordpress.com/2...conditionat-i/), Filmul eseu ”Venitul ...
 7. Nu-mi plac partidele!

  Nu-mi plac partidele! De ce nu-mi plac? Nu ştiu...
  Nu... staţi liniştiţi că exprimarea de mai sus nu se referă la faptul că n-aş şti de ce nu-mi plac, ci la faptul că nu ştiu cu ce să încep explicarea acestei afirmaţii!
  Cineva ar putea să mă întrebe:
  - "Păi bine, dom'le, care dintre partide nu-ţi plac?"
  Iar eu i-aş răspunde:
  - "Niciunul".
  - Cum, domnule, chiar nici unul... Nici măcar astea noi? Cu astea noi, ce-ai? De unde ştii că n-or să-ţi placă, dacă n-au ajuns încă la guvernare, dacă n-au avut încă oportunitatea de a se exprima?
  - N-am nimic dacă mă uit la tineretul "politically virgin" care e trimis la înaintare spre a se expune pe ecrane. Dar dacă "sar gardul" în curtea din spate a partidului şi mă uit în grădina lor... mă
  ...

  Updated 14-02-14 at 12:00 AM by Remus Constantin Raclău

  Categories
  Uncategorized
 8. Frate-al meu, prieten jandarm

  Motto: “Dai în mine – dai în tine, dai în neamuri şi-n vecine”!...

  Dacă te-ai făcut jandarm doar pentru că ai o pasiune nastăpânită de a bate şi te-ai prins că-ţi poţi satisface şmechereşte această plăcere sadică aplicând-o oricând, oriunde şi oricui, chiar sub umbrela legii, transformându-ţi pasiunea în meserie, nu te mai obosi să citeşti aceste rânduri. Nu sunt pentru tine. Te înţeleg şi te iert. Te iert, aşa cum iert un bolnav care nu ştie ce face. Te-aş trimite chiar şi la doctor, dar mi-e teamă că din pasiune, ai să-l iei la bătaie şi pe acesta. Aşa că nu-mi rămâne decât să mă rog pentru tine: “Dumnezeu să te ierte!...”

  Dacă te-ai făcut jandarm doar pentru că, lipsit fiind de iniţiativă, de voinţă şi de imaginaţie, n-ai găsit altceva
  ...
  Categories
  Uncategorized
 9. Grădiniţa de Partid

  "Grădiniţa de Partid"

  Motto: “Grădiniţa de copii, plină e de jucării”

  Grădina este locul în care oamenii seamănă cu gândul de a culege.
  Şi fiecare seamănă ceea ce are nevoie, sperând ca sămânţa îngropată în pământ fertil să dea rod bogat şi să-l răsplătească pentru efort şi aşteptare. Omul îşi rupe de la gură o sămânţă ştiind bine că pământul şi natura propice îi vor dărui înapoi - înzecit - acea sămânţă.

  Bineînţeles că nu-i suficient să-ngropi sămânţa oriunde şi oricum pentru că ea să rodească. Trebuie ca mai întâi să cauţi un teren cât de cât favorabil pentru însămânţare: să fie cât de cât orizontal - pentru a ţine apa; să nu fie nici prea nisipos - căci drenează apa prea repede rămânând arid şi lipsit de substanţe hrănitoare; nici prea lutos – pentru că e prea dens pentru a permite viaţa; pământul trebuie să fie cât mai bogat în substanţe hrănitoare şi cât mai uşor de lucrat.
  După ce găseşti un astfel de
  ...
 10. Monarhia e un pretext de amanare perpetua a unui raspuns franc, cinstit, din partea celor datori!

  Reapare in discutie, din cand in cand, si de-a dreptul obsedant, ideea monarhiei. Oamenii in general simt nevoia unor raspunsuri oricat de simple si banale. Un raspuns la un fenomen, observabil prin simturi sau perceput gratie facultatii omului de a fi rational, fie el un raspuns din lumea stiintei sau din mediul politico-economic, se impune cu necesitate. Raspunsul nu merge insa intotdeuna la radacina adevarului. Raspunsul e adeseori unul care priveste doar o latura superficiala a problemei. Am sa dau un exemplu.

  Daca intrebi un om nespecialist de ce se aprinde becul in camera, raspusul lui este ceva de genul: pentru ca ai apasat pe comutator. Daca insa intrebi un om de stiinta (fizician) de ce se aprinde becul, acesta, bun cunoscator al tainelor fizicii teoretice, iti va raspunde ca lumina este o energie rezultata din excitarea electronilor din atom si trecerea lor de pe un strat electronic pe altul. Lumina, cu alte cuvinte, din punctul de vedere a unui fizician, e
  ...
 11. Petru Borodi - RECHIZITORIU la audierile Comisia parlamentară privind Roşia Montană

  Petru Borodi, reprezentant societatea civilă la Audierile expertilor, membrilor societăţii civile, ai patronatelor şi sindicatelor de catre Comisia parlamentară privind Roşia Montană

  # Este momentul ca noi, românii, să înţelegem că statalitatea nu este ceva deasupra noastră, care să ne poruncească
  # Domniile lor, pe care noi i-am votat, de fapt sunt angajaţii noştri. E timpul să înţelegem!
  # Aici e greşeala noastră.
  # Nu se comportă în demnitatea pe care noi le-am dat-o lor.
  # Aveţi mare grijă la memoriu pe care vi l-am dat!


  [/]Petru Borodi /…/ Aşa cum este lesne de înţeles am a mulţumi oamenilor de la TVR News că vă pot oferi integral " Intervenţiile tuturora celor care şi-au pretins DREPTUL de a-şi exercita liber Dreptul de Protest în cadrul audierilor din "Comisia parlamentară pentru Roşia Montana"

  Veţi putea viziona şi intervenţia mea
  ...
 12. Pentru prima dată în istorie, SUA ar putea intra în incapacitate de plată

  Aoileu, arde baraca! Cică Lumea e speriată că SUA intră în incapacitate de plată! Voi sunteţi speriaţi? Aveţi vreo obamagrijă? Oricum, tot amărăştenii vor plăti! Ceasul ticăie! Statele Unite mai au la dispoziţie câteva ore pentru a ieşi din zona de risc istoric pe care o comportă blocajul bugetar care a izolat ţara într-un scenariu sumbru şi atipic până la această dată. Pentru prima dată în istorie, SUA ar putea intra în incapacitate de plată. Deadline-ul? Miezul nopţii. Dacă până la orele 12 ale nopţii liderii americani nu vor ajunge la un compromis in extremis, Trezoreria va da shutdown împrumuturilor. Rezervele? Sunt deja diminuate, deci nu se va putea bizui pe ele.

  Primul lovit de o asemenea criză de „etichetă” a Statelor Unite va fi, evident, dolarul, monedă de rezervă la nivel mondial. Al doilea efect secundar va fi resimţit în materia titlurilor de stat, unde se va lăsa cu un thriller, din moment ce acestea sunt considerate cele mai sigure din lume.
  ...
 13. Clasa politica ne-a deposedat prin tot felul de tertipuri avocatesti de resursele noastre!

  Orice-as mai scrie eu in continuare despre asta mi se pare a fi de prisos. Mai limpede de atat nu se poate. Cine are ochi de vazut, vede; cine are urechi de auzit, aude. Niciun roman adevarat, si care iubeste neamul romanesc, nu poate fi impotriva proiectului Rosia Montana initiat de dl Cojocaru. Iar cel ce-o face totusi, in ciuda evidentei, nu poate fi decat un om cu ganduri si interese ascunse.

  Nu poti sacrifica intr-atat de mult viitorul in numele prezentului incat sa-ti bati joc pur si simplu de propriile resurse. Aceste resurse nu sunt doar ale noastre, ci ele sunt mai ales ale copiilor si copiilor copiilor nostri; duse din veac in veac ca pe o stafeta sportiva. Un om de buna credinta nu poate alege prezentul firimiturilor de azi – ale celor 6% redeventa in schimbul “totului” de maine; un “tot” preferat sau dorit in numele viitorului copiilor nostri.


  Audierile din Comisia parlamentară privind Roşia Montană - înregistrarea VIDEO a audierii
  ...
 14. Procuror militar col. (r) Gheorghe Oancea: Există un dosar Roşia Montană. El trebuie redeschis de DNA!

  Procurorul GHEORGHE OANCEA - dezvaluiri despre dosarul privind Roşia Montană …înregistrarea VIDEO

  # Ambasadorul Gâf Deac l-a adus pe Frank Timiş
  # Roşia Montană, afacere de aventurier, nu proiect
  # Un ofiţer MAPN a cartografiat zăcămintele, a vândut şi a ajuns director la RMGC
  # Vânzarea aurului a început cu Protocolul de colaborare pentru exploatarea haldelor de steril
  # C.P. Tăriceanu şi R. Berceanu au avizat proiectul de societate mixtă cu Gabriel Resources
  # Au plecat 80 de tone de minereu pentru expertiză
  # Aurul de la Roşia Montană a fost dat cu 250.000 de dolari
  # Au mărit perimetrul minei de câteva ori
  # Suspiciune de fraudă bursieră
  # Afacerea Roşia Montană şi intrarea în NATO
  # Experţii în situri istorice au tras doar un chiolhan la Câmpeni
  # La Curtea de Arbitraj de la Viena recâştigăm totul
  # Cum a reuşit
  ...
 15. Egalitarism, meritocraţie, ierarhie şi valori - 2

  În consecinţa teoretică, cine are bani mulţi înseamnă că a mulţumit un număr mare de persoane, dându-le acestora un înalt grad de satisfacţie. De aici se trage concluzia că nu simpla deţinere a acestui instrument de plată – banul – te face valoros, ci satisfacţia pe care eşti în stare să o provoci celor din jurul tău. Valoarea personală este deci un titlu de onoare care nu se pretinde, ci se recunoaşte de către societate, în anumite condiţii.

  Omul este un produs al societăţii contemporane lui. Niciuna dintre minţile luminate ale lumii n-a crescut şi nu s-a format de una singură. Fiecare fiinţă omenească ce se naşte îşi începe lungul drum prin viaţă prin acumularea de cunoştinţe. Mai întâi în familie, apoi în şcoală şi după aceea în societate, "omul cât trăieşte - învaţă!" Învaţă tot ceea ce reuşeşte să înţeleagă din tot ceea ce i
  ...

  Updated 12-10-13 at 12:11 AM by Remus Constantin Raclău

  Categories
  Uncategorized
 16. Egalitarism, meritocraţie, ierarhie şi valori

  "Bunul nostru Dumnezeu, Tatăl a-tot-Ţiitorul, Făcătorul Cerului şi al Pământului, al tuturor celor văzute şi nevăzute" - ne-a creat dintru începuturi, pe toţi la fel: avem cu toţii, în mod invariabil - cap, trunchi şi membre, avem cu toţii aceleaşi organe de percepţie şi aceleaşi organe interne. La cap avem cu toţii două urechi, doi ochi, o gură, un nas, şi-un gât care să-l lege de corp. Pe cap avem cu toţii păr (mai mult sau mai puţin), iar înăuntru - deşi ne vine greu să credem după cum ne comportăm uneori - avem cu toţii creier. În corp avem cu toţii aceleaşi organe interne, iar la membre avem cu toţii degete - la cele superioare ca să avem cu ce apuca, iar la cele inferioare ca să putem sta mai bine "cu picioarele pe Pământ".

  Şi tot de la bun început ne-a dăruit Bunul Dumnezeu pe noi oamenii, cu capacităţi fizice, motrice, senzoriale şi mentale identice. Suntem cu toţii capabili să întreprindem o serie întreagă de acţiuni şi
  ...

  Updated 03-10-13 at 10:52 AM by Remus Constantin Raclău

  Categories
  Opinii-Comentarii
 17. Dr. Golban Radu Eugen: Plângere împotriva Universităţii de Vest din Timişoara

  Subsemnatul Dr Golban Radu Eugen formulez prezenta plangere: impotriva Universitatii de Vest din Timisoara - cu sediul in Timisoara, Blvd. V. Parvan nr. 4, Jud. Timis, solicitandu-va sa binevoiti a dispune prin Decizia pe care o veti pronunta: sa se constate ca fiind discriminatorie Decizia Consiliului Facultatii de Stiinte Politice din data de 23.10.2012, in urma careia, dupa o perioada in care am sustinut cursurile la disciplina “Economie mondiala, Politicile UE, Negocieri si conflicte”, in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene a Universitătii de Vest din Timisoara - linia de predare in limba germana, am fost instiintat de catre seful Departamentului, dl. Alexandru Jadaneant ca nu voi mai putea sustine cursuri in cadrul Universitatii, intrucat activitatea mea publicistica ar aduce atingeri Germaniei.


  I. In fapt

  Mi-am desfasurat in ultimii ani cu mult entuziasm si devotament activitatea didactica la Universitatea
  ...
 18. România, o democraţie închisă. De ce se nasc şchioape alternativele la actuala clasă politică

  Condiţiile impuse la înfiinţarea unui partid în România îngreunează deliberat apariţia unei forţe politice noi, care să ajungă în Parlament printr-o iniţiativă civică şi nu remorcată de un personaj “providenţial” intens mediatizat şi împinsă din spate de finanţatori obscuri. Cumulativ, e nevoie de minim 25.000 de membri (care să vina din cel puţin 18 judeţe), un prag electoral de 5% şi de o “garanţie” de 5 salarii minime brute pe economie per candidat (3.750 lei în prezent), bani care se returnează în final numai formaţiunilor cu minim 2% din voturi la nivel naţional.

  Într-o excelentă analiză publicată în “Argumente şi Fapte” (“Democratia buzunarelor adanci”), Lucian Sârbu pune lupa pe viciile democraţiei româneşti, cea mai restrictivă din Europa în ceea ce priveşte accesul în Parlament a noilor formaţiuni politice.

  Cele mai multe ţări europene permit înfiinţarea
  ...
 19. Imaginea răsturnată: lupta cu statul şi cu politicienii corupţi. Unde e capitalul privat!?

  Discuţiile despre privatizările aberante, despre corupţia politicienilor au în compoziţie o toxină antipolitică, generatoarea unei frumoase amnezii: capitalul privat nu apare nicăieri în poveste. Apar nervi, revolte, ţipete, urlete. Toate privesc un sistem abstract în care capitalul privat e personajul cel bun care ţine angajaţii mereu în şah, cu drepturile şi ciocurile date la minimum, şi care mai şi plătesc taxe pentru „ajutor social”. Sînt acei nervi middle-class care dau peste cap revoltele în Rusia, Bulgaria sau România (bine rezumat aici de Ilya Budraitskis).

  Pentru starea României de azi şi a cetăţenilor ei sînt de vină statul şi corupţii politici şi, ceva mai nou în mult mai slabă măsură, colonizatorii, o UE abstractă, capitaliştii străini care îi înghit pe cinstiţii antreprenori români. Ca şi cum capitalul românesc ar fi dat dovadă de extrem umanism… Şi uite aşa asistăm la nişte răsturnări spectaculoase de logică. Cîteva exemple.

  Mugur Isărescu
  ...
 20. Ce-am avut şi ce-am pierdut?...

  Ne întrebăm miraţi cum poate un popor să asiste nepăsător la spolierea propriei sale ţări de toate resursele ei naturale, la jefuirea întregii sale avuţii naţionale prin subevaluarea şi trecerea ei frauduloasă în proprietate privată, la demolarea capacităţilor de producţie rămase, la alungarea forţei de muncă active din ţară(reprezentată de proprii lor fii şi nepoţi), formată pe cheltuiala, sudoarea, răbdarea şi inteligenţa noastră, a tuturor, pentru ca ale lor capacităţi fizice şi intelectuale să fie valorificate în şi de către ţări – bogate şi civilizate - dar care n-au contribuit cu nimic la creşterea şi formarea lor profesională şi umană.

  Deşi pare greu de crezut, răspunsul e simplu şi se regăseşte în întrebarea retorică: "Ce-am avut şi ce-am pierdut!..." Adicătelea: toate acestea se întâmplă întrucât românii, ca indivizi particulari, nu simt că ar avea ceva de pierdut în mod individual!... Anii lungi de îndoctrinare
  ...
  Categories
  Uncategorized
Page 1 of 6 123456 LastLast